Kodlama ve Robotik, gelecek nesillerde ki teknolojinin alt yapısını oluşturarak günümüzde yerini iyice sağlamlaştırmış durumdadır. Geleceğin teknolojisini, çocuklarımıza şimdiden alt yapı oluşturarak öğretmek, onların bilimsel araştırmalara eğilimini ve Kodlama-Robotik teknolojisine adım atmalarını sağlayacaktır. Hitit olarak geleceğimiz olan çocuklarımıza, geleceğin teknolojisini öğretiyoruz… 

robotik kursu

Robotik ve Kodlama Kursu Eğitim İçeriği:

» Algoritmaya Giriş

» Kodlama(Yazılım-Programlama)

» Robotik-Kodlama 

Kodlama Kursu – Robotik Kursu

Robotik Kursu ve Kodlama Kursu eğitimlerimizde beraber verilmektedir. Ankara’nın en eski Bilgisayar Kursu olarak yıllardır yazılım eğitimleri vermekte olan Hitit Eğitim Kurumları, çocuklarımıza geleceğin mesleği yazılımı, Robotik Kursu ve Kodlama Kursu ile öğretmektedir.

Robotik Kodlama Eğitimi ‘ne Başlamak İçin En Uygun Yaş Kaçtır?

Robotik Kursu, Kodlama Kursu

Robotik Kursu, Kodlama Kursu başlangıcı olarak bizler küçük yaşları öneriyoruz. Pek çok iyi programcı, 5 veya 6 yaşlarında yazılımcılığa giriş olarak kodlamaya başladıklarını iddia ederler. Fakat en iyi cevap, bir çocuğun kendisinin yaratıcılığı ile bir şeyler oluşturabileceğini düşündüğü zamanı en iyi dönemdir.

Bir çocuk küçükken ve gençken çok iyi yabancı dil öğrenir.Programlama öğrenmek de yeni bir yabancı dil öğrenmeye çok benzerdir. Erken maruz kalma, matematiksel ve algoritmik düşünmeyi çocuğun ikinci doğası haline getirecektir. Böylelikle yeme, içme, oyun oynama gibi bir rutin haline getirebilmektedirler. ( Robotik Kursu, Kodlama Kursu ) 7 ya da 8 yaşında çoğu çocuk kodlama için ihtiyaç duyulan mantıklı ve eleştirel düşünme becerilerini yeterince geliştirmiş hale gelmektedir. 10 yaşından küçük çocuklar, profesyonel kaliteye ulaşan programlar üretebilirler. Bunun bir çok örneği günümüzde mevcuttur. Bizim önerimiz bu eğitimlerin 6-17 yaş arasında alınması yönündedir.

Robotik Kursu nun Çocuklara ve Öğrencilere Faydaları

  • Robotik Kodlama Eğitimi Matematiği Geliştirir: Kodlama, çocuklara matematiğin pratik uygulamalarını, neden bu kadar önemli olduğunu gösterir ve önemsetir. Kodlama ifadeleri genellikle programın ilerlemesi için çözülmesi gereken matematik ifadelerini içerir. Böylelikle çocuklar farkında bile olmadan matematiksel zekaları gelişmiş olur.
  • Çocuklar Mantık Kullanmayı Öğrenirler: Mantıksal düşünme kodlama için vazgeçilmez bir olgudur. İstenilen bir sonucu elde etmek için adım adım prosedürlerin formüle edilmesi gerekir. Bu da çocukların mantıklarını doğru kullanmalarına sebep olur.
  • Çocuklar Problem Çözmeyi Öğrenir: Kodlama, çocuklara karmaşık problemleri bileşenlere ayırmalarını öğretir. Bu problem çözme tekniği birçok başka alana aktarılabilir. Örneğin, bilim adamları, hipotezler oluşturarak ve bu hipotezleri tek tek test ederek sistematik olarak test ederek sorunları çözerler. Araba tamircisi, sorunlu parçayı izole etmek için her seferde bir parçayı değiştirerek otomobil problemlerini teşhis eder. Kodlamada ise, bir programcı sorunun hangisi ile çözüldüğünü test etmek için her seferde akıllı hipotezler üreterek ve kodlama ile ince ayarlamalar yaparak hataları tespit eder.
  • Çocuklar Problemleri Önceden Tahmin Etmeyi ve Önlemeyi Öğrenirler – Programlamada, çocuklar “hataları ele almayı”, yani muhtemelen ortaya çıkacak problemleri tahmin etmeyi ve hata oluştuğunda tüm programın çökmesini önleyecek doğru kodları yazmayı öğrenirler.
  • Robotik KursuÇocuklar Yapısal Düşünmeyi Öğreniyorlar – Çocuklar çözüme katkıda bulunmak için küçük parçalar halinde yapısal düşünmeyi öğreniyorlar.
  • Çocuklar Algoritmik Düşünmeyi Öğrenir – Algoritmik düşünme, bir problemi çözmek veya bir görevi sonlandırmak için açık adımlar belirleme yeteneğidir. Tekrarlama, sıralama ve koşullu mantık gibi hesaplamalı kavramları içerir. Çocuklar, algoritmayı bilmeden bile, özellikle matematik (uzun bölme problemlerini çözme gibi) ve bilim ile bunu her zaman kullanırlar. Algoritmik düşünme, çocukların problemleri çözmelerini ve çözümleri adım adım prosedür olarak düşünmelerini sağlar.
  • Çocukları Gelecekte Gerekli Olan Becerilere Hazırlar : Gelecek dönemlerde bilgisayar kullanımını gerektiren çoğu programlama dışı iş bile, biraz kodlama bilgisi gerektirecektir. Ayrıca kodlama öğrenirken, çocuklar eleştirel düşünme, iletişim, işbirliği ve yaratıcılık gibi gelecekteki diğer önemli becerileri de öğrenebileceklerdir.
  • Robotik Kodlama İle Bilgisayar Kullanımı Faydalı Hale Geliyor: Çocuklarımız için en büyük tehlikelerden biri de; içinde bulunduğumuz teknoloji çağında çocuklarımızın aşırı derecede teknoloji bağımlısı hale gelmeleridir. Tablet, telefon, bilgisayar v.b. materyaller ile gelişim odaklı olmayan uygulama ve oyunlarla zaman geçirmeleri çoğumuzun hoşuna gitmemektedir. Robotik Kodlama Kursu Ankara sayesinde çocuklarımızın bu zamanlarını faydalı halde kullanmalarına ortam hazırlıyoruz. Robotik Kursu Ankara

Hitit Eğitim Kurumları’nı Neden Tercih Etmelisiniz?

» Hitit Eğitim Kurumları, 1985 yılından bu yana Ankara’nın en eski Bilgisayar Kursuna sahiptir.
» Robotik Kodlama Eğitimini Ankara’da ilk başlatan kurstur.
» Eğitimler, 10 kişilik özel sınıflarda verilmektedir.
» Konusunda uzman öğretmenler derslere girmektedirler.
» Hitit, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan bir eğitim kurumudur.
» Hitit, yurtdışında birçok kurum ve kuruluşla işbirliği yapmakta olup, öğrencilerine bu konularda destek sağlamaktadır.
» Hitit’e kayıt olan öğrenciler, Hitit bünyesinde bulunan diğer tüm kurslarda özel indirimlerden faydalanabilmektedir.