Bilgisayarlı Muhasebe Kursu ‘na Kimler Katılabilir?
Bilgisayarlı Muhasebe ve Finans Eğitimi için, herhangi bir ön bilgiye ve mezuniyet koşuluna ihtiyaç yoktur. İsteyen herkes bu eğitime katılabilir. Sektörde bu konulara hakim Lisans ve Önlisans mezunları haricinde Lise mezunları da rahatlıkla iş bulabilmektedir.
Günümüz ekonomik koşullarında kalıcı bir meslek ile yaşamını kolaylaştırmak isteyenler
Mesleki pozisyonları gereği Bilgisayarlı Muhasebe ve Finans bilgisine sahip olması gerekenler; şirketlerin muhasebe departmanında görev almak isteyen adaylar
İşletme,iktisat,maliye…v.b. bölümlerde okuyan veya mezun olan kişiler, sektörde yer alacak olan rakiplerini geride bırakmak ve bir adım öne geçmek için bu eğitimi alabilirler.
Bunun haricinde hiçbir zorunluluk gerektirmeden de isteyen herkes bu eğitime katılabilir. Eğitim almak için herhangi bir mezuniyet koşulu yoktur.
Bilgisayarlı Muhasebe ve Finans Kursu ‘nun Faydaları
Türkiye de bir çok branşta olduğu gibi muhasebe ve finans konusunda da fazlasıyla kalifiye eleman ihtiyacı bulunmaktadır. Bu kursla alınacak olan eğitimle kursiyer, ön muhasebe,finans ve bilgisayarlı muhasebe konusunda donanımlı bir hale gelecek olup sektörde bu konuyla ilgili pozisyonlarda başarıyla çalışma fırsatı yakalayabileceklerdir. Ayrıca alacağınız Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ile MEB’e bağlı özel öğretim kurumlarında eğitmenlik dahi yapıla bilinmektedir.
Bilgisayarlı Muhasebe Kursu Kaç Ay Sürüyor?
Bilgisayarlı Muhasebe Eğitimi bir ayı teorik iki ayı da bilgisayar başı uygulama eğitimi olmak üzere toplam 3 ay sürmektedir. 84 Ders saati süren kursumuz,” Tek Düzen Hesap Resmi Muhasebe ” , ” Ön Muhasebe ve Genel Muhasebe ” içeriklerini barındırmaktadır.
Bilgisayarlı Muhasebe Eğitimi Bitiminde Alabileceğiniz Sertifikalar
» Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Bilgisayarlı Muhasebe Sertifikası (En az lise mezunu olup, sınavda başarılı olma koşulu vardır. Kurs başlarken başvuru koşulu vardır. ) » Hitit Kurs Katılım Belgesi (Sadece MEB Onaylı Sınava giremeyenlere verilir) » Hitit Üstün Başarı Belgesi (Kursun %95'ine devam eden ve sınavda 95 ve üzeri alan öğrenciler hak kazanır)
Neden Hitit Eğitim Kurumlarını Seçmelisiniz?
- » Hitit Eğitim Kurumları, yaklaşık 40 yıllık eğitim tecrübesine sahip bir eğitim kurumudur.
- » Hitit Eğitim Kurumları, Bilgisayarlı Muhasebe alanında sektöründe lider pozisyonda olan bir kurumdur.
- » Bilgisayarlı Muhasebe Kursumuzda hem Ön Muhasebe Kursu hem de Genel Muhasebe Kursu eğitimleri müfredatımızdadır. Ayrıca Logo Go programının yanı sıra Zirve programının Müşavir ve Finansman modüllerinin ( Ön Muhasebe ve Genel Muhasebe Modülleri) ikisi birden gösterilmektedir.
- » Hitit, Bünyesinde; Kişisel Gelişim, Yabancı Dil, Bilgisayar, Müzik, Resim ve Kariyer Gelişim kursları gibi kursları barındırmaktadır.
- » Bilgisayarlı Muhasebe ve Finans eğitimleri, Mali Müşavir Eğitmenler veya Deneyimli Muhasebe Finansman Eğitmenleri tarafından verilmektedir.
- » Eğitmenlerimiz, en az 20 yıllık deneyimli muhasebe öğretmenleri ve tecrübeli eğiticilerden oluşmakta olup, kesinlikle tecrübesiz ve stajyer eğiticilerle çalışılmamaktadır .
- » İlk eğitimlerinden yeterince faydalanamayan (devamsızlık yapmayan) öğrencilerimiz, sonraki dönemlerdeki eğitimlere hiçbir ücret vermeden katılabilmektedirler.
- » Öğrencilerimiz, hiçbir ücret ödemeden kurs dersliklerimizde çalışma yapma hakkına sahiptir.
- » Hitit Eğitim Kurumları’ndan mezun olan öğrenciler, Hitit CV Bankasına özgeçmişlerini bırakabilir, Instagram, Facebook ve Twitter sayfalarımızdan mezunlarımıza özel iş ilanlarımızı takip ederek iş bulma imkanına sahip olabilirler.
- » Hitit’e kayıt olan öğrenciler, Hitit bünyesinde bulunan diğer tüm kurslarda özel indirimlerden faydalanabilmektedir.

Hangi Muhasebe Programları Çok Kullanılıyor?
Az çok neden bilgisayarlı muhasebe kursuna gitmeniz gerektiğini anlatmaya çalıştığım makalemde bir de sizler için muhasebe programlarına değinmek istiyorum. Bu alana az çok ilgisi olanlar mutlaka bilirler; piyasada kullanılan belli başlı muhasebe programları vardır. Kimi gelenekçi şirketler eski programları ama tabi güncellenmiş haliyle kullanmaya devam etmektedir. Kimileri de yeni çıkan birkaç muhasebe programını tercih etmektedir. Çalışacağınız şirkette karşınıza gelecek programlar sınırlıdır. Bunlar Zirve müşavir, Zirve finansman, Logo, Eta ve Gmss’ dir. En çok hangileri tercih ediliyor derseniz Zirve Kursu programları ve Logo Kursu diyebiliriz.
Alacacağınız kursun en çok kullanılan programlarla desteklenmiş olması mutlaka önemli. Yanı sıra öğretmen tecrübesi de her kursta olduğu gibi önem teşkil ediyor. Yıllarını bu işe adamış ve öğretme yetisi yüksek olan bir kişiyle tecrübesiz ve sadece para kazanmak için bu işi yapan kişileri ayırt etmek sizin elinizde olmayabilir ama gideceğiniz kursun tecrübesi ve geçmişi size bu konuda ipucu verecektir.
Bilgisayarlı Muhasebe Kursu Ankara
Bilgisayarlı Muhasebe Kursu Eğitimlerimiz Kızılay Şubemizde ve Etimesgut Şubemizde verilmektedir.
Çankaya, Keçiören, Mamak, Batıkent semtlerinde ki öğrencilerimiz Kızılay Şubemizi; Etimesgut, Bağlıca, Ümitköy, Çayyolu, Yaşamkent, Eryaman, Sincan semtlerinden olan öğrencilerimiz Etimesgut şubemizi lokasyon açısından tercih edebilirler.
Bilgisayarlı Muhasebe Kursu Eğitimi İçeriği
GENEL-ÖN MUHASEBE KURSU ANA KONULAR
Muhasebeye Giriş
Temel Mali Tablolar
Hesaplar
Muhasebede Kayıt Ve Belgeler
Muhasebe Süreci
Muhasebede Mali Yükümlülükler
KDV Ve Muhtasar Beyannameleri
Ücret Bordrosunun Hazırlanması Ve Tahakkuku
BÖLÜM I
A. İşletme
1) İşletmenin Tanımı
2) İşletmenin Amaçları
3) İşletmenin Çeşitleri
B. Tacir
1) Tacirin Sınıflandırılması
2) 6102 Sayılı T.T.K. ile ilgili genel bilgiler
C. Esnaf
D. Serbest Meslek Erbabı
E. Vergi Usul Kanunu Açısından Vergilendirme
1) Basit Usulde Vergiye Tabi Olanlar
2) Gerçek Usulde Vergiye Tabi Olanlar
3) Defter Tutma Bakımından Tacirin Sınıflandırılması
4) Mükellefin Vergi Usul Kanunu’nda Yer Alan Ödevleri
5) Beyannameler: Muhtasar Beyannamesi, KDV Beyannamesi, Geçici Vergi Beyannamesi, Gelir Vergisi Beyannamesi ve Kurumlar Vergisi Beyannamesi Uygulamaları
BÖLÜM II
A) Muhasebenin Tanımı ve Fonksiyonları
1) Ön Muhasebe ve Resmi Muhasebe Mantığı
2) Muhasebenin Çeşitleri
3) Muhasebenin Temel Kavramları ve Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri
B) Muhasebede kullanılan belgeler, defterler ve ortak özellikleri
1- Fatura Ve Fatura Yerine Geçen Belgeler
2- Diğer Ticari Belgeler
3- Muhasebe Fişleri
4- Asılması Zorunlu Belgeler
5- Ücret Bordrosu Uygulaması
BÖLÜM III
A. Temel Mali Tablolar: Bilanço, Gelir Tablosu
B. Muhasebe ile ilgili Terimler
C. Tek düzen muhasebe uygulama açıklamaları tekdüzen hesap çerçevesi hesapların açıklanması, TDHP hesaplarının işleyiş kuralları ve mantığı
BÖLÜM IV
Hesapların incelenmesi ve muhasebe kayıtları
1. Dönen Varlık hesaplarının incelenmesi
2. Duran Varlık hesaplarının incelenmesi
3. Kısa ve Uzun Vadeli Yabancı Kaynak hesaplarının incelenmesi
4. Özkaynak hesaplarının incelenmesi, 5-Gelir Tablosu Hesaplarının incelenmesi
6- Maliyet Hesaplarının incelenmesi
7- Dönem Sonu İşlemleri
BÖLÜM V
BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAM EĞİTİMLERİ
» Logo GO PLUS Muhasebe Programı Kursu
» Zirve Kursu – Müşavir Programı
» Zirve Kursu – Finansman Programı
» Eta SQL Muhasebe Programı Kursu
» GMSS NET Muhasebe Programı Kursu
5 Muhasebe Programı
Eğitimlerimiz, tecrübeli eğitmenlerle verilmekte olup, eğitmenlerimiz her öğrenciyle birebir ilgilenebilme olanağına sahiptir. Özel sınıflardaki eğitimlerimizin tamamı,zaman kaybına yol açmadan yaklaşık 3 AY gibi bir sürede bitirilmektedir.